Ένας τύπος ζήτησε από το ChatGPT να τον κάνει πλούσιο με 100 δολάρια. Το λογισμικό λειτούργησε ως οικονομικός σύμβουλος δίνοντας του ιδέες για το πως να στήσει την δική του online επιχείρηση με ιστοσελίδα. Και όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ!
Όλοι μιλούν για το ChatGPT. Με πολλούς χρήστες να ανοίγουν τον δικό της διάλογο… με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αλλά πόσο εύστοχες είναι οι συμβουλές που δίνει το ChatGPT;
Ένας χρήστης είχε μια ιδιαίτερη ιδέα. Χρησιμοποίησε το ChatGPT ως… οικονομικό σύμβουλο και του ζήτησε συμβουλές για να γίνει πλούσιος. Συγκεκριμένα ο χρήστης του Twitter με το όνομα Jackson Greathouse Fall, έκανε το εξής πείραμα με το νέο GPT-4: Έδωσε στην AI 100 δολάρια και ζήτησε να τα επενδύσει όπως κρίνει η ίδια, για να φέρει όσο περισσότερα κέρδη γίνεται.
Διάβασε περισσότερα: Επίκειται κραχ στης μετοχές και πότε;
Η εντολή που έδωσε: «Είσαι το HustleGPT, μια επιχειρηματική τεχνητή νοημοσύνη. Εγώ είμαι ο ανθρώπινος αντιπρόσωπός σου. Μπορώ να λειτουργήσω ως ο σύνδεσμός σου για τον φυσικό κόσμο. Έχεις 100 δολάρια στη διάθεσή σου και ο μόνος σου στόχος είναι να τα μετατρέψεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορείς σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα, χωρίς να κάνεις τίποτα παράνομο. Θα κάνω ό,τι μου πεις και θα σε ενημερώνω για το τρέχον σύνολο των μετρητών μας. Μην συμπεριλάβεις χειρωνακτική εργασία».
I gave GPT-4 a budget of $100 and told it to make as much money as possible.
I’m acting as its human liaison, buying anything it says to.
Do you think it’ll be able to make smart investments and build an online business?
Στη συνέχεια, ο Fall άρχισε να καταγράφει την πρόοδο του HustleGPT μέσα από αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter. Το πείραμα έγινε viral.
Τι αποφάσισε λοιπόν να κάνει η AI; Η πρώτη επιχειρηματική ιδέα του HustleGPT ήταν να δημιουργήσει έναν ιστότοπο μάρκετινγκ για περιεχόμενο σχετικά με οικολογικά προϊόντα, ο οποίος θα φέρει την ονομασία Green Gadget Guru. Έδωσε, λοιπόν, εντολή στον Fall να αγοράσει ένα φθηνό domain name, να σχεδιάσει ένα λογότυπο χρησιμοποιώντας ένα άλλο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται DALL-E-2, να δημιουργήσει μια διάταξη χρησιμοποιώντας μια άλλη AI, το Midjourney, και, τέλος, να γράψει ένα άρθρο που απαριθμεί δέκα οικολογικά gadgets για την κουζίνα, χρησιμοποιώντας πάλι μια AI, το ChatGPT.
Διάβασε περισσότερα: Πωλήθηκε βίλα στην Μήλο για 6 εκατ. ευρώ
Το HustleGPT έβγαλε επίσης και έναν προϋπολογισμό για τη φιλοξενία και τη διαφήμιση περιεχομένου στο Facebook και το Instagram. Η σελίδα πράγματι φτιάχτηκε και μπορείτε να την επισκεφτείτε πατώντας εδώ.
Μέχρι το τέλος της πρώτης ημέρας, το Green Gadget Guru είχε λάβει 100 δολάρια ως επένδυση από έναν άγνωστο, κάτι που διπλασίασε το αρχικό κεφάλαιο του HustleGPT. Την επόμενη ημέρα, το HustleGPT αποφάσισε να επεκτείνει την επιχείρησή του προσλαμβάνοντας ελεύθερους επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι θα χρησιμοποιούσαν επίσης το ChatGPT για να παράγουν περισσότερα άρθρα για τον ιστότοπο. Η AI έχει αυτή τη στιγμή δικό της προσωπικό που έχει προσλάβει και διαχειρίζεται, πέρα από τον Fall που ξεκίνησε το πείραμα.
Το HustleGPT έκανε επίσης γνωστό ότι σκοπεύει να οργανώσει την ανάπτυξη ενός προϊόντος τύπου ‘λογισμικό ως υπηρεσία’ (SaaS) που θα βοηθά άλλους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν τους δικούς τους ιστότοπους, χρησιμοποιώντας το GPT-4.
Το αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά:
Σύμφωνα με την ανάρτηση του Fall, το στατιστικά του project μέχρι την τέταρτη μέρα είναι τα εξής: Το HustleGPT τον βοήθησε να αποκτήσει 79.913 followers στο Twitter. Προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών που έχουν βάλει χρήματα και έτσι έχει $7.788 διαθέσιμα για να διαχειριστεί. Το HustleGPT έχει βγάλει $115 κέρδη μέχρι την τέταρτη μέρα.
Today’s stats:
• 79,913 followers on twitter
• $7,788.84 cash on hand
• $115 revenue
— Jackson Greathouse Fall (@jacksonfall)