Τζακ Νίκολσον – Η περίεργη πρώτη δουλειά στο χώρο του κινηματογράφου του εμβληματικού ηθοποιού

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου έκαναν τα πρώτα βήματά τους στη βιομηχανία αρκετά ταπεινά και με μικρούς ρόλους, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που ξεκίνησαν την καριέρα τους με τον περίεργο τρόπο που έκανε το εμβληματικός ηθοποιός Τζακ Νίκολσον στο Χόλιγουντ.

Είναι γεγονός ότι για να τα καταφέρει κανείς στο Χόλιγουντ πρέπει να έχει υπομονή, επιμονή και φυσικά την τύχη με το μέρος του, καθώς η υπερπληθώρα ανερχόμενων ηθοποιών, σκηνοθετών και σεναριογράφων που συρρέουν στο Λος Άντζελες με σκοπό και όνειρο ζωής να επιτύχουν στη βιομηχανία του κινηματογράφου ή στην τηλεόραση, είναι αρκετά μεγάλη. Κάτι που συνέβη και με τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζακ Νίκολσον.

Δείτε επίσης:  Κάτια Νικολαΐδου: Έχω μετανιώσει για τη συνεργασία μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη
Τζακ Νίκολσον

Τζακ Νίκολσον – Η περίεργη πρώτη δουλειά στο χώρο του κινηματογράφου του εμβληματικού ηθοποιού

Πριν, λοιπόν, ο Νίκολσον γίνει το μεγάλο και λαμπρό όνομα που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο κατά κάποιο τρόπο με το animation. Σύμφωνα με το grunge.com, ο Νίκολσον προσλήφθηκε το 1955 από την MGM ως βοηθός γραφείου για το τμήμα κινουμένων σχεδίων της εταιρείας, το οποίο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από το θρυλικό στούντιο Hanna-Barbera.

Ο Νίκολσον, ο οποίος θα γινόταν ο άνδρας ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Όσκαρ, εργάστηκε ως το παιδί για όλες τις δουλειές, βοηθώντας το γραφείο με εργασίες χαμηλού επιπέδου και φέρνοντας προμήθειες και έγγραφα, παρέχοντας δύο χρόνια σκληρής δουλειάς μέχρι που το τμήμα κινουμένων σχεδίων έκλεισε το 1957.

Δείτε επίσης:  Θετικός στον κορονοϊό ο Νίκος Βέρτης – Καλή η κατάσταση της υγείας του
Τζακ Νίκολσον

Τζακ Νίκολσον – Γιατί απέρριψε μια καριέρα στο animation

Ο Νίκολσον κατά την διάρκεια της εργασίας του στο τμήμα του animation της διάσημης κινηματογραφικής εταιρείας είχε γίνει φίλος με πολλούς από τους ιθύνοντες, ενώ είχε δείξει και το ταλέντο του ως καλλιτέχνης. Έτσι, σύμφωνα με το grunge.com, του προσφέρθηκε προαγωγή για να γίνει animator στο Hanna-Barbera, το στούντιο πίσω από επιτυχημένα «The Flintstones», «Scooby-Doo», «Yogi Bear» και πολλά άλλα κλασικά κινούμενα σχέδια που καθόρισαν τα μέσα του 20ου αιώνα. Ο Νίκολσον, ωστόσο, απέρριψε την πρόταση, καθώς ήθελε να επικεντρωθεί στην καριέρα του ως ηθοποιός, μια απόφαση που, εκ των υστέρων, σίγουρα του βγήκε σε καλό.

Δείτε επίσης:  Espresso Girl: Μιχαέλα Γιαπιτζάκη
Τζακ Νίκολσον

Ο Νίκολσον έγινε ο δεύτερος ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού, μετά την Μέριλ Στριπ και ο μόνος άνδρας ηθοποιός, εκτός από τον Μάικλ Κέιν, που έλαβε ένα βραβείο για κάθε δεκαετία από τη δεκαετία του ’60 έως τη δεκαετία του ’00, με εμβληματικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε θρυλικές ταινίες όπως «Η Λάμψη», «Στη Φωλιά του Κούκου», αλλά και το αξέχαστο πέρασμα ως Τζόκερ στην ταινία του Τιμ Μπάρτον «Μπάτμαν».

Πηγή