Ανατροπή στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα – Δεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της
Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή είναι η Γεωργία Μπίκα που είχε καταγγείλει ότι υπέστη βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022- υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη και έκλεισε με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο απήλλαξε το εμπλεκόμενο πρόσωπο.
Η 26χρονη κατέστη κατηγορούμενη – μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της – έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εκτός από την πράξη της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος, αδικήματα όπως σωματικές βλάβες και εξύβριση.
Διαβάστε επίσης: Άστεγη και αλκοολική δασκάλα έγινε «αστέρι» στο OnlyFans
Νέα εξέλιξη προέκυψε στην υπόθεση του βιασμού που είχε καταγγείλει η Γεωργία Μπίκα: Παραδεκτή κρίθηκε η προσφυγή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η Γεωργία Μπίκα ήταν αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική οδό, και σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η προσφυγή της κρίθηκε παραδεκτή σε πρώτο στάδιο, γεγονός που σημαίνει ότι το ΕΔΑΔ προτείνει στην καταγγέλλουσα και στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό ώστε να αποζημιωθεί η 24χρονη κοπέλα.
Διαβάστε επίσης: Οι λαθρομετανάστες δεν είναι καλοδεχούμενοι πλέον στης Σκανδιναβικές χώρες
«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» τονίζει στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς.
Όπως λέει ο γνωστός ποινικολόγος, δεν τίθεται θέμα αποδοχής υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά πρόκειται για θέμα δικαίωσης της Γεωργίας, και κυρίως ηθικής.
«Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών».
Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ λαθρομεταναστών στα Κανάρια Νησιά
Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 22 Σεπτεμβρίου, έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.
Πηγή